
Αλεξάνδρα-Ευαγγελία Ζαββού
Η Αλεξάνδρα-Ευαγγελία Ζαββού είναι Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι επιστημονικά υπεύθυνη του ερευνητικού προγράμματος GESTURE και συντονίζει το ΠΕ2 μαζί με την Ελευθερία Παπαστεφανάκη.
Αλεξάνδρα-Ευαγγελία Ζαββού
Η Αλεξάνδρα Ζαββού είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας του Φύλου στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει εργαστεί ως ερευνήτρια σε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα του Πάντειου Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου και είναι επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος GeStuRe (ΕΛΙΔΕΚ, 2023-2025). Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα της εστιάζονται σε ζητήματα φύλου, μετανάστευσης και πολιτειότητας, ασύλου και ανθρωπιστικής διακυβέρνησης, φεμινιστικής έρευνας και μεθοδολογίας, διαθεματικότητας, έμφυλης βίας. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και σε συλλογικούς τόμους.
Αναλυτικό Βιογραφικό: https://sociology.soc.uoc.gr/anthropino-dynamiko/meli-dep/alexandra-evangelia-zavvou/

Νέλλη Καμπούρη
Η Νέλλη Καμπούρη είναι Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και ερευνήτρια του προγράμματος, συντονίστρια του ΠΕ4.
Νέλλη Καμπούρη
Η Νέλλη Καμπούρη είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Διδάσκει επίσης στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Σπουδές Φύλου” και συμμετέχει στην ερευνητική ομάδα του προγράμματος ERC cog MUTE “Soundscapes of Trauma: Music, Sound and the Ethics of Witnessing” στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Στο παρελθόν εργάστηκε στο Εργαστήριο Σπουδών Φύλου, στο Center for Human Rights, Gender and Migration, Washington University, και στη ΔΙΟΤΙΜΑ σε προγράμματα που σχετίζονται με το φύλο, την έμφυλη βία, την επισφάλεια και τη μετανάστευση και στο Πανεπιστήμιο του Hertfordshire στην έρευνα για την εργασία σε πλατφόρμες. Εργάστηκε επίσης σαν μεταδιδακτορική υπότροφος στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας και σαν επιστημονική σύμβουλος στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας. Η έρευνα και οι δημοσιεύσεις της εστιάζουν σε ζητήματα μετανάστευσης, θεωρίας του φύλου, επισφαλούς εργασίας και τεχνολογίας.

Ελευθερία Παπαστεφανάκη
Η Ελευθερία Παπαστεφανάκη εργάζεται ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Είναι συντονίστρια του ΠΕ5 και του ΠΕ2 μαζί με την Αλεξάνδρα Ζαββού.
Ελευθερία Παπαστεφανάκη
Η Ελευθερία Παπαστεφανάκη εργάζεται ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο παρόν ερευνητικό πρόγραμμα. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην ιστορία της γυναικείας εκπαίδευσης (Ελλάδα, Βαλκάνια, σοσιαλιστικές χώρες), στην ιστορία των παιδαγωγικών και φεμινιστικών ιδεών, στη σύνδεση του γυναικείου κινήματος με την πολιτική. Η Ελευθερία θα συμμετέχει στην αρχειακή έρευνα που διεξάγεται στο Πακέτο Εργασίας 2 (WP2), είναι υπεύθυνη για τον συντονισμό της έρευνας πεδίου που θα διεξαχθεί στην Κρήτη (WP5) και συμμετέχει στη διάχυση των αποτελεσμάτων της έρευνας (WP6), όπως και τα υπόλοιπα μέλη της ερευνητικής ομάδας.

Παύλος Χατζόπουλος
Ο Παύλος Χατζόπουλος είναι Διδάκτορας πολιτικών επιστημών και διεθνών σχέσεων του London School of Economics. Είναι συντονιστής και ερευνητής του ΠΕ3.
Παύλος Χατζόπουλος
Ο Παύλος Χατζόπουλος διδάσκει στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου από το 2017. Είναι Διδάκτορας πολιτικών επιστημών και διεθνών σχέσεων του London School of Economics. Έχει εργαστεί ως βασικός ερευνητής στο Εργαστήριο Σπουδών Φύλου του Παντείου Πανεπιστημίου, στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας – ΙΤΕ και στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR). Έχει ασχοληθεί εκπαιδευτικά και ερευνητικά με το φύλο, τις νέες τεχνολογίες, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και τις ψηφιακές υποδομές, δημοσιεύοντας μία σειρά άρθρων πάνω σε ζητήματα που αφορούν τις κοινωνικές και πολιτικές τους διαστάσεις αλλά και την παιδαγωγικές τους δυνατότητες.

Παύλος Λιαρόπουλος
Ο Παύλος Λιαρόπουλος είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Εργάζεται ως ερευνητής στο ΠΕ5.
Παύλος Λιαρόπουλος
Ο Παύλος Λιαρόπουλος είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στο πλαίσιο της διατριβής του διεξάγει βιογραφική έρευνα για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στην Κρήτη και επιχειρεί να μελετήσει τις επιπτώσεις της επισφάλειας στη συγκρότηση και ανάπτυξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με την κοινωνιολογία της εργασίας και την κοινωνιολογία της εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα εστιάζουν στις έμφυλες διακρίσεις και ανισότητες στο τομέα της εργασίας και της εκπαίδευσης. Ο Παύλος θα συμμετέχει στην έρευνα πεδίου που θα διεξαχθεί στην Κρήτη (WP5) και θα συμβάλλει στη διάχυση των αποτελεσμάτων της έρευνας (WP6).

Ειρήνη (Σαλάμ) Αμπουμόγλι
Η Ειρήνη Αμπουμόγλι είναι κάτοχος MSc Κοινωνιολογίας από το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Εργάζεται ως ερευνήτρια στα ΠΕ2, ΠΕ4 και ΠΕ5.
Ειρήνη (Σαλάμ) Αμπουμόγλι
Απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, με ερευνητικό αντικείμενο την υποκειμενικότητα των γυναικών στα χωριά της Κρήτης. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα του Εργαστηρίου Φύλου του Τμήματος Κοινωνιολογίας και του Εργαστηρίου Οπτικής Ανθρωπολογίας. Ως συνεργαζόμενο μέλος της Επιτροπής Ισότητας Φύλων του Πανεπιστημίου Κρήτης έχει συμβάλει στην συγκρότηση του Σχεδίου δράσης για την ισότητα των φύλων και ως μέλος της ομάδας ενάντια στις διακρίσεις της Επιτροπής Ισότητας Φύλων έχει σχεδιάσει τον «Οδηγό ενάντια στη σεξουαλική παρενόχληση» στο Πανεπιστήμιο. Κατέχει πτυχίο θεατρικών σπουδών και ΜΑ Σκηνοθεσίας από το Τμήμα Θεάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στην έμφυλη βία και τη φεμινιστική και queer θεωρία.

Κατερίνα Ζερβάκη
Η Κατερίνα Ζερβάκη είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και απόφοιτη του μεταπτυχιακού προγράμματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Εργάζεται ως βοηθός ερευνήτρια στα ΠΕ2, ΠΕ4 και ΠΕ5.
Κατερίνα Ζερβάκη
Η Κατερίνα Ζερβάκη είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και απόφοιτη του μεταπτυχιακού προγράμματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, με ερευνητικό αντικείμενο τη μεταναστευτική επιχειρηματικότητα των γυναικών στην Κυψέλη. Αυτή την περίοδο ολοκληρώνει το δεύτερο μεταπτυχιακό της στην Παγκόσμια Υγεία του ΕΚΠΑ, εστιάζοντας στον άστεγο πληθυσμό και τις ανισότητες στην υγεία. Έχει εργαστεί στην Ισπανία, στη ΜΚΟ «Por ti Mujer», όπου παρείχε συμβουλευτική και επαγγελματική στήριξη σε γυναίκες από τη Λατινική Αμερική, καθώς και στη Σουηδία, συμμετέχοντας στη διοργάνωση φεστιβάλ φύλου, τέχνης και πολιτικής στο πλαίσιο του Erasmus Placement. Έχει συνεργαστεί με το Εργαστήριο Φύλου του Πανεπιστημίου Κρήτης σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για τα έμφυλα στερεότυπα. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη μετανάστευση, την κοινωνιολογία της υγείας, την ευαλωτότητα και τις έμφυλες σχέσεις.

Δημήτρης Σακελλαρίδης
Ο Δημήτρης Σακελλαρίδης είναι μέλος Ε.Τ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Κρήτης. Εργάζεται ως προγραμματιστής στα ΠΕ2, ΠΕ3 και ΠΕ6.
Δημήτρης Σακελλαρίδης
Ο Δημήτρης Σακελλαρίδης είναι μέλος Ε.Τ.Ε.Π. της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης και είναι υπέυθυνος για τα Εργαστήρια Η/Υ της Σχολής καθώς και για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Σχολής και των τεσσάρων Τμηματων της. Έχει πτυχίο Μηχανικού Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων από το Kings College London και μεταπτυχιακό στην Προχωρημένη Επιστήμη Υπολογιστών από το Imperial College London. Έχει υπάρξει μέλος πολλών ερευνητικών ομάδων του Πανεπιστημίου Κρήτης με αντικείμενο την τεχνική υποστήριξη, την ανάπτυξη ιστοσελίδων, την δημιουργία βάσεων δεδομένων κ.α. Είναι υπεύθυνος για την κατασκευή της ιστοσελίδας του προγράμματος κάθως και για το ψηφιακό αποθετήριο και το αντί-αρχείο.

Εργαστήριο Μελετών για το Κοινωνικό Φύλο, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης
Εργαστήριο Μελετών για το Κοινωνικό Φύλο, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης
Το διεπιστημονικό Εργαστήριο Μελετών για το Κοινωνικό Φύλο (Εργαστήριο Φύλου) του Πανεπιστημίου Κρήτης στοχεύει στη δημιουργία και υποστήριξη ενός δημιουργικού ερευνητικού περιβάλλοντος και στην διασφάλιση ανοικτής και διεπιστημονικής συνεργασίας και έρευνας για το φύλο και την ισότητα. Ιδρύθηκε το 2004 (χρηματοδότηση ΕΣΠΑ/ΕΠΕΑΚ) ενώ από το 2009 το Εργαστήριο απέκτησε ανεξάρτητη νομική ισχύ. Στεγάζεται στο ΚΕΜΕ-ΠΚ, Παν/πολη Γάλλου (Ρέθυμνο) όπου έχει και την έδρα του αρχειακού υλικού του και των ακαδημαϊκών και ερευνητικών του δραστηριοτήτων.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ δείτε την σελίδα του Εργαστηρίου:
https://www.keme.uoc.gr/index.php/el/kentro-meleton-gia-to-koinoniko-fylo-ergastirio-fylou