Συγγραφέας

Μάνεση Ντιάνα, Καναούτη Σοφία, Γερακοπούλου Πατρίτσια

Τίτλος

Έκθεση / State of the Art

Φορέας

Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών – ΔΙΟΤΙΜΑ & Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)

Έτος

2022

Σύνδεσμος

https://diotima.org.gr/wp-content/uploads/2023/04/DEL_2.1._STATE-OF-THE-ART_FINAL_EL_EDITED_DEC_2022.pdf

Περιγραφή – Περίληψη

Η έρευνα εξετάζει τις ορολογίες, τα δεδομένα των ερευνών και το νομικό πλαίσιο για τη σεξουαλική παρενόχληση, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ποια είναι η ιστορία του όρου «σεξουαλική παρενόχληση»; Ποιες ορολογίες χρησιμοποιούμε για την έμφυλη βία στο διαδίκτυο; Τι λένε τα δεδομένα ευρωπαϊκών και ελληνικών ερευνών; Τι προβλέπει το διεθνές και εθνικό νομικό πλαίσιο; (Απόσπασμα από την παρουσίαση στην ιστοσελίδα της ΔΙΟΤΙΜΑ)

Λέξεις-Κλειδιά (της έκδοσης)

διαδικτυακή έμφυλη βία, σεξουαλική βία

Ετικέτες

Σεξουαλική παρενόχληση και βία, Νομοθεσία – Πολιτικές, διαδικτυακή βία

Παρατηρήσεις

Έκθεση στο πλαίσιο του Πακέτου Εργασίας (WP) 2 του προγράμματος «PRESS: Πρόληψη – Απόκριση – Υποστήριξη νεαρών επιζωσών σεξουαλικής (διαδικτυακής) παρενόχλησης και βίας» με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συντονιστής φορέας είναι το Κέντρο Διοτίμα και εταίροι: το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ και η Genderhood, σε συνεργασία με τον Συνήγορο του Πολίτη και τον Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας (ΣΚΛΕ).

Βιβλιογραφική Αναφορά

Μάνεση, Ν., Καναούτη, Σ., & Γερακοπούλου, Π. (2022). Έκθεση / State of the Art. Παραδοτέο 2.1. PRESS: Πρόληψη – Απόκριση – Υποστήριξη νεαρών επιζωσών σεξουαλικής (διαδικτυακής) παρενόχλησης και βίας. Αθήνα: Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών – Διοτίμα.